От юли 2016 Titan Machinery Inc. придоби изцяло акциите върху търговската си дейност на селскостопанска техника в България и стана 100% собственик на дружеството Тайтън Машинъри България АД. Инвестицията е в резултат на желанието да се упражни стратегическа, търговска и инвестиционна политика от американската компания и да наложи модела си на работа, който следва през последните годините в САЩ. 
 
 
Само за първите три месеца на 2016 компанията е реализирала оборот в размер на $285 млн. Това се дължи на широко изградената дилърско-сервизна мрежа в САЩ, както и в 17-те европейски представителства, включително България и Румъния, където има най-сериозен ръст на приходите от дейността през изминалата година.
 
Тайтън Машинъри България е сред фирмите лидери в продажбите на селскостопанска техника в страната и е официален вносител на водещи марки селскостопанска техника – Case IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma, Merlo и др. 
 
Ръководството на дейността поема експерт, с предишен опит в търговията със земеделска техника - Филип Цветков, който е зам.-изпълнителен директор Тайтън Машинъри България АД.
 
В интервю за Трактор.БГ Филип Цветков разказва за предизвикателствата пред него на новата позиция в семейството на Тайтън Машинъри България.
 
Здравейте, моля да се представете и да ни разкажете малко повече за Вас. 
- Здравейте, казвам се Филип Цветков, от скоро приех предизвикателството да бъда кънтри мениджър за Тайтън Машинъри България. Във фирмата идвам от друга голяма фирма в сектора, където в последните 4 години бях търговски директор. Преди това имам 10 години опит в автомобилния бранш на различни позиции в две от най-големите фирми за продажба на автомобили в България. 
 
Вашата поява в Тайтън Машинъри България е обозначена и от други промени в компанията. Бихте ли ни казали малко повече за тях?
- Тайтън Машинъри всъщност изкупи всички акции на Тайтън Машинъри България, сега е 100% собственик, но това е част от тяхната стратегия за развитие в региона. Знаете, че в световен мащаб, те са най-големият дилър на CNH в света, като в САЩ имат близо 100 представителства, в Европа работят вече в 4 страни, включително България. Общо представителствата на фирмата са 20, а 8 от тях са в България. Това е голямата новост за фирмата тук. 
 
Споменахте малко по-рано, че имате опит в аграрния сектор. Смятате ли, че това е предимство за вас или е по-скоро предизвикателство?
- Предимство, разбира се. Както се казва и особено важно за земеделието и със сигурност важи, че човек се учи докато е жив, но опит винаги помага – да.
 
Какви смятате, че са предимствата и недостатъците на Тайтън Машинъри България и върху какво ще работите най-много оттук насетне?
- Тайтън, като толкова голяма и установена фирма в световен мащаб и на местния пазар има традиции. В България вече представена от 4 години. Познаваме пазара от първо лице. Работили сме тук и ще продължаваме да работим и да развиваме фирмата и за напред. Имаме ноу-хау от фирмата майка в международен мащаб, така че се чувстваме уверени.
 
Да очакват ли вашите клиенти промяна в брандовете, които Тайтън Машинъри България предлага. Ще има ли нови марки, които ще предлагате на пазара?
- Ние имаме добре установени партньори, с които ще продължим усилено да работим. От друга страна винаги гледаме да сме близо до пазара и да реагираме бързо, така че е възможно да разширяваме портфолиото в бъдеще. 
 
Каква ще бъде визията на Тайтън Машинъри България върху, която ще работите от тук насетне?
- Тя по-скоро ще е продължение на усилията ни от предишните години т.е да продължим да бъдем един стабилен и дългосрочен партньор на земеделските производители в страната.
 
И да ни кажете в заключение, какво пожелавате на себе си и на екипа, с който ще работите?
- Първо здраве, второ, естествено, желание за работа и търпение, за да се справяме с ежедневните предизвикателства. 
 
Повече информация за Тайтън Машинъри България може да намерите на интернет страницата www.titanmachinery.bg, както и на краткия национален номер *4040.