Тайтън Машинъри България представи най-новия верижен зърнокомбайн CASE IH 9230 Axial Flow в землището на земеделския производител Пеньо Тодоров в с. Боздуганово, обл. Стара Загора.

Беше направена демонстрация на пълно мероприятие по прибирането на добивите от жътвата, почвообработка и сеитба с машини Vaderstad, Kverneland и Salford. Полевата презентация започна с най-големия комбайн, който компанията CASE IH произвежда - модел 9230 Axial Flow.

Диляна Иванова, изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България заяви: „На днешната демонстрация в Боздуганово, в непосредствена близост до Стара Загора и Раднево ще направим специален акцент на верижния комбайн, който предлагаме на нашите партньори и клиенти. Той е подходящ както при жътвата на пшеница, царевица, рапица така и на ориз. Използва се и при почви с много висока влажност или накратко е универсален. Зърнокомбайните с вериги стават все по-популярни не само в България, но и в целия свят и са вече наложени в САЩ и Европа. Този комбайн води до много висока производителност, почти никакви загуби и максимална ефективност“.

Впечатленията си от работата на новозакупения комбайн CASE IH 9230 Axial Flow сподели и домакинът на събитието Пеньо Тодоров. Земеделският производител отглежда пшеница, рапица, слънчоглед, ечемик, царевица и ориз. Планира да закупи от Тайтън Машинъри още и прикачен инветар на Vaderstad и Kverneland, който по думите му е един от най-добрите на българския пазар.  

„Много от скоро работим с Тайтън Машинъри, но съм с много добри впечатления, защото са много отзивчиви и много добронамерени. За новия комбайн, който купих, имам много комбайни, но знам, че този е най-производителния на пазара в България и бързо се сменя от една култура към друга. За това съм го поръчал с вериги, понеже аз отглеждам ориз, да не преустройвам постоянно, а така става по-бързо“, посочи Пеньо Тодоров.

В рамките на презентацията фермерите имаха възможност да бъдат професионално консултирани от инженерните специалисти на Тайтън Машинъри.

Панчо Петков, регионален мениджър на Тайтън Машинъри за Южна България обясни: „Най-големият зърнокомбайн на CASE 9230 е с най-голяма отсевна площ, който се продава в момента на пазара – 6,5 кв.м. Той е възможно най-производителният комбайн, който се предлага на световния пазар със скорост на разтоварване на бункера за зърно 163л в секунда. Тази уникална машина може да прибира всякакъв тип култури, оборудван със съответните инструменти за прибиране. Роторния комбайн е известен от преди 35 години, и съм щастлив, че в този регион продадохме и зърнокомбайн с вериги“.

Машините бяха демонстрирани по технологичен ред на презентацията в землището на Боздуганово. В момента на жътвата е необходимо да бъде извършвана дори и минимална почвообработка, с която да се миксират растителните остатъци с почвата за следваща обработка, като по този начин в нея се запазва влагата и се подобрява гниенето и обработката на зърнените остатъци, което обикновено е голям проблем за зърнопроизводителите, обясниха сервизни специалисти на Тайтън Машинъри. Всичко това беше извършено с дисковия култиватор Vaderstad Carrier 650, агрегатиран към трактор CASE Magnum 290, както и със стърнищен култиватор  Vaderstad Top Down 5м, агрегатиран към трактор CASE Quadtrac 500. Комбинирания култиватор Salford 9715 предоставя възможност за работа на дълбочина до 35-40см, като уникалното при тази машина е, че може да се използва за подготовка за сеитба както на рапица, така и на слънчоглед и царевица. Цикълът завърши с демонстрация на сеялка Vaderstad Rapid 6м и 6-редова сеялка за окопни култури Vaderstad Tempo, агрегатирана към трактор Case Maxxum 140.

Изпълнителният директор на Тайтън Машинъри България Диляна Иванова отправи своите пожелания към фермерите за успешна жътвена кампания: „Обещала съм на нашите партньори и клиенти да бъдат успели и богати и сега бих желала да използвам възможността още веднъж да им пожелая успешна година с високи резултати, добри добиви, берекет, благополучие и да се гордеят, че са част от семейството Тайтън и постигат тези резултати с иновативната и високопроизводителна техниката, която предлагаме“. 

Гледайте видео репортаж за презентацияата във Фермер.БГ TV:





 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!