Тайгър Агри ЕООД е новият официален вносител на марката GREGIORE за България. След 4 години на пазара, фирмата се налага като лидер в доставката и сервиза на специализирани машини за лозя, овошки и зеленчуци. 
 
GREGIORE е един от най-големите световни производители на машини за прибиране на грозде с над 30 години опит, като изборът е изключително голям – от малките прикачни машини, които прибират до 20-30 дка на ден, до мощните самоходни машини, които достигат до 100 дка на ден.
 
 
Прикачният гроздокомбайн GREGIORE модел G3 е от най-ново поколение машини, предлагаща възможност за гроздобер с превъзходен резултат. 
 
„G3 е с най-високото оборудване. Какво означава това? Това означава, че машината е с хидромотори, които са възможно най-големите, които позволяват да се работи на терен до 30-40 градуса“ разказа управителят на Тайгър Агри Димана Страхинова. 
 
Според Ромел Верноре, мениджър продажби в GREGIORE за Източна Европа с тази машина може да се избере най-правилното време за бране, включително и през нощта. 
 
„Когато времето е твърде горещо, това е в голяма помощ. Този гроздокомбайн вече работи в страни като Австрия, Чехия, Франция, Румъния и още няколко страни. Така че вие сте една от първите държави, които имат възможност да я използват“, каза Верноре. 
 
Освен това копиращата система, позволява да се копира терена, да се работи с различни сортове. Настройките на различните видове сортове са много лесни. Всичко става чрез работа с компютър и то изключително бързо и удобно, дори за оператори, които не са много опитни.  
 
„Най-новата система, която демонстрираме тук, това е Easy Clean системата. Ние сами видяхме колко чисто излиза гроздето, без никакви чепки и никакви листа, което е изключително показателно за това как работи машината и какъв партньор стои зад тази машина“, отбеляза Димана Страхинова. 
 
 
Easy Clean системата наподобява роначката, като след като е прибрано гроздето, то е напълно готово за последващата обработка. 
Машината има има няколко варианта на настройки, като в момента, в който се избере някоя от тях, гроздокомбанът автоматично започва да следи терена, което го прави много лесен за работа. 
 
Капацитетът на G3 е между 40 и 50 дка на ден, като бункерите са два, с по 1200 л вместимост. Машината има и магнитоуловители. 
„Това е опция, която не позволява никакви метални частици да попаднат в самото грозде“, обясни Димана Страхинова. 
 
По думите й години наред лозарите са избягвали използването на тези машини, но проблемите с работната ръка в страната се задълбочиха. Именно заради това и купуването на гроздокомбайн вече е необходимост. 
 
„След доста анализи и задълбочено търсене и питане между колеги. Логичният избор беше да изберем GREGIORE.Това е първата машина, която купуваме от Тайгър Агри, но за напред мисля, че ще работим. Екипът е добър, разбираме се“, каза от своя страна Кирил Стоичков, агроном в „Южно вино" АД. 
 
 
Gregoire продава своите машини в над 30 държави в света, като основното предимство на марката е ARC системата с прибираща глава, спечелила световно признание като най-нежната система за прибиране на грозде на пазара. 
До партньорството с GREGIOREТайгър Агри са достигнали след дългогодишно проучване. 
 
„Когато започнахме да правим това проучване, най-важното беше да намерим машина, която да се доближава максимално до беридбата на ръка. GREGIORE имат такъв патент на прибиращата глава. Освен това Gregoire е част от SDF (Same Deutz-Fahr ), на които ние сме представители на SAME вече четвърта година. 
 
Стратегията на SАМЕ всъщност е да наблегне на лозаро-овощарските трактори. Това прави и Тайгър Агри в България. Вече 4 години ние наблягаме изключително в този сектор и тракторите се продават много успешно. С GREGIORE затваряме гамата на машините, които се предлагат, като се започне от засаждането на лозята до прибирането. Gregoire е един изключително надежден партньор“, обясни Димана Страхинова. 
 
По думите на Ромел Верноре пък качеството на гроздето в България е много добро. 
„Заедно с Тайгър Агри се опитваме да развием  и промотираме гроздокомбайните в България. Надявам се да имаме успех“, добави той.
 
Тайгър Агри е официален дилър на тракторите SAME, машините SANIDAS и ОМА за България от 2014 г.
 
SAME FRUTTETO – Трактор на годината за 2016 и 2017 в категория специализирани трактори.
 
 
Най-продавания лозаро-овощарски трактор. Над 300 специализирани трактора от групата на SDF работят в България, като първият е регистриран през 1999 г.
 
Гамата на FRUTTETO, позволява да изберете идеалната конфигурация за висока продуктивност в лозя и овошки.
- Гамата включва модели от 55 до 115 к.с. със или без кабина
- Най-тесният трактор в своя клас – 129 см.
- Ъгъл на завиване от 59°
- Трансмисия с електро-хидравличен или механичен реверс с до 45/45 предавки.
- Усилена задна навесна система с капацитет на повдигане до 3 000 кг.
 
В обобщение - ефективност, гъвкавост и комфорт. Това са трите ключови предимства на тракторите SAME FRUTTETO.
 
Шредери ОМА – Голям избор от модели и работни ширини.
 
Шредери с подбирач модел VGK – предназначени за дробена на лозови пръчки след резидба. Изключително ефективен и много здрав. Избор от различни работни ширини от 115 до 175 см.
 
 
Шредери с голямо странично изместване модел BRK и BRKЕ – този вид шредери може да се използват както централно зад трактора така и встрани от него. Страничното изместване стига до 3 метра встрани от центъра на трактора. Работната секция може да се върти от +89 до - 65 градуса.
 
Конвенционални шредери ОМА модели SPK,MTK, BTK и BTKR – предназначение за косене на трева и дробене на клони до 15 см в диаметър. Работни ширини до 280 см.
 
Специализирани лозарски и овощарски пръскачки ОМА.
Турбинни лозарски пръскачки с фунии модел PNEUS – Перфектно работа дори и при много листна маса. С обем на резервоар от 400 до 2 000 литра. Регулиране дебита на всяка дюза по отделно. Възможност за пръскане на два цели реда едновременно. 
 
Вентилаторни пръскачки модел CONTROL 70. С обем на резервоар от 400 до 3 000 литра. Вентилатор с диаметър до 900 мм. Помпа COMET с дебит до 160 л/мин при 50 бара. 
 
 
Тайгър Агри е официален дилър на SANIDAS за България.
Фирма SANIDAS произвежда много специализирани машина за рози, лавандула, маточина, билки, лозя, овошки, листни зеленчуци и др.
 
В гамата им има машини за контурна резидба на лозя и рози, продълбочители за обработката на междуредия с отклоняващи секции или окопни дискове, специализирани окопни култиватори, фрези за обработка между овощните дръвчета и много други.
Една от най-продаваните машини е лозарския продълбочител с отклоняваща секция SANIDAS.
 
Рипера може да се използва както за култивиране така и за продълбочаване а в същото време отклоняваща секция с подрязващ нож работи между лозите. Към машината може да се добави и торовнасяща система.
 
Повече информация за портфолиото на Тайгър Агри може да получите на интернет адрес www.tigeragri.com или на тел. 0886 40 10 40.