Вече е ясен дневният ред на първото заседание на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно събрание. То е запланувано за 20 август от 14:30. 

Очаква се ново отваряне на извънредните Ковид-мерки

В документа е посочена една единствена точка, и тя е:

Изслушване на служебния министър на земеделието относно възможностите за прилагане в България на чл. 15 от Предложение за Регламент на ЕП и на Съвета за установяване на правила за подпомагане за стратегическите планове, които трябва да бъдат изготвени от държавите членки по линия на ОСП.

С една дума, как България предвижда да подпомага земеделските си производители в новия програмен период след 2023 г., включително ще има или не таван на директните плащания.

От своя фейсбук профил депутатът, който оглави парламентарната Комисия по земеделие, уверява, че всички заседания са публични и се излъчват на живо. Такива бяха те по времето на Десислава Танева в качеството й на председател, но по-късно тази практика беше преустановена при Мария Белова.

Пълният съства на Комисията по земеделие може да видите тук. Тя включва 23 депутати, сред които е и земеделският биопроизводител Албена Симеонова. За заместник-председатели са избрани Десислава Танева, Стефан Бурунджиев и Бюрхан Абазов.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg