Продадоха най-голямото тържище за плодове и зеленчуци край пазарджишкото село Огняново. Купувачът е "НИАМАР" – София с изпълнителен директор Елена Викторовна Милушева и е било единствен участник в публичния търг за "Пазар на производителя Пазарджик" АД. Цената на сделката е 1.6 милиона лева, от които милион и 300 хиляди лева вече са депозирани в общинската сметка. Това е седмият търг, който провежда община Пазарджик, за да продаде борсата.


Процедурата за приватизация стартира през януари миналата година с начална тръжна цена от 2 832 00 лв. Заради липсата на купувач Общинският съвет намаляваше цената . Капиталът на „Пазар на производителя – Пазарджик” е с номинална стойност 1 289 200 лева, разпределен в 12 892 поименни акции, с номинална стойност на една акция 100 лв. Община Пазарджик е собственик на 10 055 броя поименни акции, което прави 77,99% от капитала на дружеството.


Съакционер в дружеството е Министерство на земеделието и храните. Дружеството разполага с 51,895 дка терен, върху който е изградена борсата в с. Огняново, както и друг терен от 78,230 дка, предвиден за разширяване на дейността. Борсата в Огняново е най-голямата борса в региона за пресни плодове и зеленчуци. Оборудвана е и с хладилни складове, които са отдадени под наем.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!