Министърът на земеделието и храните Десислава Танева съобщи, че е взела решение да съкрати Дирекция „Обществени поръчки“, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Ефектът от едногодишната дейност на тази дирекция е никакъв, каза Танева. Дирекцията се е провалила в изпълнението и сроковете на част от политическата програма, която е имала министър Танева. Като пример министърът посочи провалите в процедурата по избор на одитиращ орган на евросредствата заземеделие, както и неуспешния избор за изпълнител на обществената поръчка за единната информационна система на МЗХ.
 
„В качеството си на министър и на човек, който не произлиза от публичната сфера, като човек, който е работил много повече в частния сектор, и на мен би ми се искало да имам много по-голяма свобода по отношение на кадровите решения и възможността за санкциониране на пряко отговорни лица, отколкото съгласно сега действащата правна уредба за администрацията“, заяви министър Танева в отговор на журналистически въпрос за това дали законодателния пакет планира санкции за чиновници, извършили нарушение. По думите й политическият ръководител е ограничен от законовата уредба на администрацията.