Всеки 1 лев, похарчен от Националната служба за съвети в земеделието относно разходите по подготовка на проекти и административния капацитет по Програмата за развитие на селските райони, е донесъл 45 лева приходи от подпомагането на земеделските производители в стария програмен период. Това отчете министър Десислава Танева в Хасково, където даде старт на кампанията по прием на проекти по мярка 6.1 Стартова помощ за млади земеделски стопани. 
[news]
„Смятам, че службата в този програмен период ще покаже потенциала, който има и ще бъде партньор за успеха в кандидатстването на фермерите. Работим в насока да укрепим капацитета й, за да може фермерите да получават истинска подкрепа и това да не им струва нищо, от средствата, които получават“, категорична бе Десислава Танева. 
 
Танева изрази надежда, че службата ще бъде изцяло в подкрепа на фермерите, които имат нужда . „В стария програмен период НССЗ изготви  близо 16 000 проекта по различни мерки и заявления. Одобрените от тези 16 000 са над 14 000, като неодобрените с а само тези, за които е липсвал достатъчен бюджет“, обясни министърът и подчерта, че службата трябва да стане основен партньор на българските фермери в администрирането, подготовката и участието им в различните схеми за подпомагане.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!