Трябва да мислим в дългосрочен план за агросектора и това, какво ни чака. Трябва да приемаме непопулярните мерки и решения с ясното съзнание до какво биха довели те в дългосрочен план. Това каза в интервю министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева за Фермер.БГ, във връзка със схемите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП), директните плащания и развитието на сектор „Земеделие“.
 
Нормално е да срещаме съпротива, когато изискваме голям брой хора да излязат от сивия сектор, заяви за Фермер.БГ министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева
 
Резултатите от обвързаната подкрепа показват ръст, но земеделските производители трябва да се обединяват, за да получават по-добри доходи, счита министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева
 
Земеделската общност трябва да насочи енергията си към търсенето на добрите решения, вярва министърът на земеделието и храните в оставка, обяснява Танева за Фермер.БГ.
 
Фермер.БГ стартира анкета с въпроси към лица, свързани с българското селско стопанство. Вижте отговорите на министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.