Над 9% от регистрираните общо около 70 хил. земеделски стопани в България са кандидатствали по двете мерки на Програмата за развитие на селските райони, по които имаше прием тази година – мярка 4.1 Инвестиции в земеделските стопанства и мярка 6.1 Стартова помощ за млади фермери. Общият размер на проектните предложениян е за близо 3 млрд. лв. Тези цифри обяви в интервю за БНТ земеделският министър Десилава Танева. 
 
По думите ѝ това означава, че „9% от земеделските стопани имат визия за това как се развиват земеделските им стопанства, имат визия за това как да повишат конкурентноспособността си. За съжаление, това е няколко пъти повече с бюджета, с който разполага програмата“.
 
Министър Танева призна, че в новия програмен период ПРСР ще работи в условията на ограничен бюджет: „ в новия програмен период по новата Програма за развитие на селските райони, ние ще работим в условията на недостиг на договорирания бюджет, който няма как да се промени за удовлетворяване на всички инвестиционни намерения на земеделския сектор".  
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!