Велико Търново също е става част от кампанията Подкрепяме българското, инициирана от МЗХ, съобщиха от Общината. Изложението на храни и хранителни продукти, в което участие ще вземат български производители, ще се състои на 14 септември в парк Марно поле. Откриването е в 13.00 ч.
 
Преди самото изложение ще бъде представена презентация за състоянието, развитието на българското селско стопанство и съвременните тенденции в този процес. Дискусията ще се проведе в Голяма зала на Община Велико Търново и започне в 11.00 ч. на 14 септември. Форумът ще бъде открит от министърът на земеделието и храните.
 
 
Една от целите на инициативата, която ще обхване територията на цялата страна, е опазване и съхраняване на традиционното българско производство. По време на кампанията местните производители ще имат възможност да представят своята продукция и да я направят достояние на широк кръг от потребители. 
 
Поканени за участие са десетки компании, работещи в различни сфери: месопроизводство и месопреработка, млекопроизводство и млекопреработка, зеленчукопроизводство и овощарство, хлебопроизводство, птицевъдство и др.