Категорично няма опасност да се изгубят средства по еврофондовете заради решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да отмени като незаконосъобразно решението за избор на Сертифициращ орган за одит на ДФЗ - Разплащателната агенция. Това коментира пред Фермер.БГ Десислава Танева, министър на земеделието и храните. 
 
Дори това решение на КЗК не спира изпълнението на протичането на процедурата, обясни Танева и допълни, че Земеделското министерство обжалва решението на КЗК в съда. Крайното решение по казуса ще бъде на съда, посочи министър Десислава Танева. 

 
Фермер.БГ припомня, че преди дни КЗК отмени като незаконосъобразно решение на министъра на земеделието и храните, с което е открита процедура за определяне на Сертифициращ орган за извършване на сертификационен одит на Разплащателната агенция на Република България за четири финансови години, включващи периода 16 октомври 2014 г. – 15 октомври 2018 г. заради пропуски в документацията и несъответстваща на ЗОП методиката за оценка на предложенията.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!