„Малките и средни стопанства ще бъдат подкрепени като най-уязвими от кризата в млечния сектор. Стопани, отглеждащи до 200 млекодайни крави или биволи, ще бъдат подпомагани за преодоляване на последиците от кризата на пазара на мляко в Европейския съюз.“ Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Аграрния Университет – Пловдив.
[news]
„Както държавните помощи по различни мерки, които Министерство на земеделието приложи през годината, така и този пакет е насочен към подкрепа на малките и средните стопанства“, каза още министър Танева. Тя информира, че средствата ще бъдат разпределени в 4 схеми, по които животновъдите ще получат над 6 млн. евро, като се очаква те да бъдат преведени до края на годината.
 
Десислава Танева допълни, че в момента се прави анализ на Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, по която има останали проекти без подадени заявления за окончателно плащане. По думите й, ако до края на месец ноември тези проекти бъдат завършени, би могло да се допусне изключение и те да бъдат отчетени, за да не бъдат загубени средствата по тях. „Очакваме над 92% усвояемост по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., което е един много добър показател за първи програмен период на страна-членка,“ каза още Десислава Танева.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!