"Днес се проведе една пресконференция на говедовъдния съюз, но всъщност тази пресконференция се проведе от млекопреработвателите. Имаше един животновъд, г-н Тодоров, който не знам защо им подражава толкова много, но изцяло срещата беше за защитаване на млекопреработвателните предприятия.". Това заяви животновъдът Танчо Колев пред камерата на Фермер.БГ, по време на вчерашното събиране по повод кризата в млечния сектор, което се проведе в Старозагорските минерални бани.

 

"Значи те защитиха техните неща, че 50% едва ли не от цената се сформира от млекопреработвателите, което не е абсолютно вярно. Миналата година изкупната цена на сурово мляко в България беше 75 стотинки.:, добавя Колев и отбелязва, че готовите млечни продукти не са паднали ценово в търговската мрежа. Според него Държавата, финансовият министър и контролът спят по отношение на сивата икономика в сектор мляко и по-специално при млекопреработвателите.

 

"Сега във момента, заиграват следващата игра - млекопреработвателите, защото са им извити ръцете до стената и трябва да измислят някакъв начин да намалят цената на суровината малко надолу. И сега извиват ръцете на Държавата да се намали ДДС-то", обяснява още Танчо Колев.

 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!