Какъв е световният рекорд за добив на пшеница? А за царевицата? Можете да разберете отговорите в следващите редове, пише Agrarheute.com.

Отрицателен рекорд: Тройно по-ниски ренти в Добруджа!

Рекорд за сеитба на царевица

Световният рекорд е поставен в Унгария с помощта на високоскоростна прецизна пневматична сеялка Vaderstad Tempo L 16. За 24 часа за засети 502 ха. Машината се е движела с невероятна работна скорост – около 20 км/ч.

Рекорд за добив на царевица за зърно

Фермерът Дейвид Хула от американския щат Вирджиния е носител на световния рекорд за добив на царевица – 38,6 т/ха.

Рекорд за добив на зимна пшеница

Тази година Ерик Уотсън от Нова Зеландия постави световен рекорд за добив на зимна пшеница – 17,4 т/ха. Така той счупи предишния си рекорд, който бе вписан в Книгата на Гинес само преди 3 години.

Рекорд за добив на люцерна

Настоящият световен рекорд е от 2018 г. За 8 часа са ожънати 141,1 ха. Рекордът е поставен с CLAAS Axion 800  и косачки Disco 1100 RC.

Рекорд за жътва на царевица

С помощта на LEXION 8600TT през ноември тази година фермерът Блейк Джонсън успява да постави нов световен рекорд по жътва на царевица. Резултатът е 1,471 тона за 8 часа.

Най-големият хедър за царевица

Той е 20-редов. Поставянето на рекорда е регистрирано още през 2013 г., когато Kemper решава да провери дали земеделците са готови за 20-редови хедъри. Няколко години по-късно може да се каже, че два 10-редови хедъра за царевица са по-мощни и производителни от единичен 20-редов хедър за царевица.

Рекорд за жътва на соя

През 2018 г. в Бразилия са ожънати 439,7 тона соя за 8 часа. Средният добив на ха е 4,9 кг.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Световен ММА шампион става овцевъд

2020 г. постави нов антирекорд за европейските пчелари

Най-голямата боровинка в света