В Берлин се проведе Шестата световна среща на върха на министрите на земедлието, в която участваха министри от 69 държави в света, предаде репортер на Фермер.БГ. Участие взе и българският министър проф. Димитър Греков, който късно вчера съобщи, че след тричасово заседание е прието комюнике за обединяване на усилията в борбата със световния глад.

Три са основните напправления, в които ще се работи.  На първо място стои увеличаването на производителността на труда в селскостопанския сектор. То може да се постигне чрез разнообразябване на храната чрез използването на различни източници за производство ѝ. На второ място министрите посочват устойчив ръст на развитие на селското стопанство и интензификация, за да се добиват повече и по-качествени храни. Третият акцент, около който се обединиха министрите е насърчаване на семейните ферми.

Финалният документ, подписан от всички министри, беше връчен на Организацията на обединените нации по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН  като акт, който трябва да се изпълнява в последствие.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!