Всички индикации до момента показват, че реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП), подобна на предишните, няма да има. По-скоро модернизиране и опростяване. Така председателят на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова откри  втория дебат от серията „ОСП след 2020 – Изборът на България“, който в момента се провежда в София. 

 
„С това събитие имаме целта да спомогнем за формирането на информирана позиция затова как трябва да изглежда позицията ни за ОСП след 2020. Амбициозно е, но защо не. Можем да помогнем за сформирането на бъдещата ОСП и с оглед вижданията на бранша, потребителите, синдикатите, организациите и т.н, като тази позиция ще бъде съгласувана и с другите политики на ЕС“, отбеляза Боянова в началото на конференцията, организирана съвместно между Института за агростратегии и иновации и фондация ИнтелиАгро.
 
 
Управителят на фондацията - Николай Вълканов, представи пред присъстващите резултатите от националното допитване, което беше проведено през това лято. 
 
След заседанието на Министерския съвет на събитието пристигнаха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.