След година отлагане, Световната конференция по малината, ще се проведе на 10 и 11 май онлайн. Събитието събира експерти от 25 страни, производители на вкусния плод, а Агри.БГ е медиен партньор на форума.

В Чили сертифицират малките производители на малини с добри практики

“Дванадесетото издание на конференцията, белязано от ограниченията заради пандемията от COVID-19, ще се проведе в разширен състав и с неограничен брой участници. Събитието има информационно-научен характер”, каза за Агри.БГ Божидар Петков, председател на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, който бе и домакин на световния форум през 2018 г.

Участниците в световното събитие ще разберат повече за сектора, както и за състоянието му през последните две години директно от светилата в малинопроизводството. Агри.БГ ще излъчи събитието на живо.

“Ще обсъдим бъдещото развитие на сектор “Малинопроизводство”, но и ще дадем прогнози за този важен сектор в световен мащаб. Това е един професионален форум за истинските производители в сектора”, добави Петков.

В събитието през 2018 г. участие взеха 23 държави, сред които Австралия, Австрия, Белгия, България, Канада, Чили, Китай, Македония, Германия, Италия, Мексико, Холандия, Полша, Румъния, Сърбия, Швеция, Обединеното кралство, САЩ и Шотландия.

Тогава като основни проблеми пред малинопроизводителите бяха откроени липсата на работна ръка, нуждата от нови сортове, климатичните промени и пазара. Какви са предизвикателствата пред производителите в цял свят, в условията на пандемия, предстои да разберем на IRO 2021.

Своето желание за участие в 12-та световна конференция по малината, можете да заявите на e-mail: [email protected]