Информационен семинар на тема „Развъдни и технологични пътища за повишаване на продуктивността на овцете и козите“ организират от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Сливен и Тракийски университет - Стара Загора.

Животновъди искат спешен консултативен съвет

Събитието ще се проведе на 25 юни (петък) от 10:30 часа в град Сливен, ул. „Банско шосе“ 12, в залата на „Информационен център по животновъдство” (Селекционен център). Лекторът проф. дсн Радослав Славов ще представи основните продуктивни качества на овцете и козите (вълнодайност, месодайност и млечност) и факторите, от които зависят. 

На семинара ще получите информация и ценни съвети за управление на репродукцията на животните, както и биологичните особености при размножаването на овце и кози. 

“Участниците ще бъдат запознати по какъв начин храненето влияе върху продуктивността, а също и с технологичните изисквания и хуманното отношение при отглеждане на овце и кози”, съобщават организаторите

В края на програмата експерт от НССЗ ще представи възможностите за подпомагане на младите фермери и малките стопанства през 2021 г. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Участието в информационния семинар е безплатно и е без предварителна регистрация. Програма и покана на събитието може да видите тук.