Субсидиите по схемите за обвързано подпомагане на плодове и зеленчуци ще бъдат преведени на земеделските стопани в началото на месец март. Това поеха като ангажимент от ръководството на ДФЗ и МЗХ по време на среща с представители на овощари и зеленчукопроизводители, съобщи за Фермер.БГ Николай Колев от Съюза на Дунавските овощари. 
[news]

Първоначално изплащането на тези субсидии не беше обявено в индикативния график на Държавен фонд Земеделие, което притесни производителите на плодове и зеленчуци. Причината е, че през месец януари земеделските производители трябва да подадат документи за доказване на минимални добиви (фактури за изкупена продукция или кантарни бележки, или складови разписки, или договори за покупко-продажба, или приемо-предавателни протоколи). След това е необходимо време на администрацията да обработи документите. 
 
„Вече няколко пъти обаче получихме уверение от страна на Фонда и МЗХ, че ще направят всичко възможно документите да се обработят в максимално кратки срокове и средствата да бъдат изплатени между 1 и 10 март“, обясни Николай Колев. 
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!