До края на седмицата ще бъдат преведени 455 млн. лв. по зелените плащания . Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в град Русе. Тя присъства на официалното откриване на  реновирания офис на Общинска служба „Земеделие” в село Иваново, област Русе. 
 
Танева съобщи, че средствата ще бъдат изплатени на над 49 000 земеделски производители.

Мионистърът подчерта, че Община Иваново е на второ място по одобрени и реализирани проекти по Програмата за развитие на селските райони за област Русе. Министър Танева изтъкна, че по инвестиционните мерки в стария програмен период в област Русе са усвоени над 120 млн. лв. „Повече от 61 млн. лв. са за зeмеделските производители ,  а с над 58 млн. лв. са подобрени условията за живот за гражданите на селски общини в областта “, допълни още Танева. 
 
 
При посещението си в Област Русе днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства и на официалното откриване на обновеното читалище „Христо Ботев – 1927г.” в село Новград. „Читалищата са единствените места за социален живот в нашите села“, каза още тя. Читалището е рехабилитирано и модернизирано по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.  В село Ценово, министър Танева взе участие и в официалната церемония по откриването на „Парк за отдих в с. Ценово” по проект „Красива България”.