На стартъп форума „Изгряващи звезди“ през юни 2017 г. студентите от отбора Agrofuture на Аграрен университет - Пловдив, които представиха най-иновативната агроидея, бяха удостоени със специалната награда  – участие в българската делегация на Европейския конгрес на младите фермери през октомври 2017 г. Това каза за Фермер.БГ проф. д-р Христина Янчева, ректор на университета.
 
Миналият месец бъдещите вишисти посетиха Европейската столица. Участваха в срещи-дискусии с български евродепутати в Европейския парламент, запознаха се с работата на Европейската институция, разискваха въпроси, свързани с бъдещото Евро-председателство на България, усвояването на средства от Евро-фондовете и конкретни проблеми на българското земеделие.
 
„Посещението ни в Европейския парламент беше изключително полезно да се запознаем с опита на европейските фермери и да споделим становища по актуални земеделски теми“, споделят студентите.
 
Целта на проекта „Агропредприемачи на бъдещето“ е да насърчи младите хора да излязат извън „комфортната си зона“, да тренира тяхното иновативно и креативно мислене, да им даде основни познания за стартиране на малко предприятие в сферата на земеделието и устойчивото развитие и да ги мотивира за свой агростартъп.