Продължаващото студено време в Италия се отрази върху обема на продукцията и цената й на пазара. Биопроизводителите усетиха последствията от ниските цени, потвърди Емануела Мартела, представител на Ögema GmbH, пише изданието Freshplaza.

Битка за бъдещето на биопродуктите


Баварската търговска компания редовно поръчва биопродукти директно от италиански производители. Този тип продукция се търси активно в Германия. В момента обаче количеството на зеленчуците е твърде малко.

Въпреки че си сътрудничим с различни биопроизводители в областите Венеция и Кампания, почти всички от тях имат малка реколта, което е голям проблем за нас, защото тези продукти са много търсени, каза още Мартела.

Най-сериозен е дефицитът при биомарулята и зелето. Логично цените растат. Същата е ситуацията и при карфиола и броколите. В момента цените на последните са с около 10% по-високи, сравнено с година по-рано. Цената на марулите и карфиола на свой ред е по-висока с 20% спрямо миналата година.