Тайтън Машинъри България, официален представител на CASE CE у нас, участва за поредна година на най-голямото селскостопанско изложение в България – БАТА АГРО. Вниманието на посетителите беше привлечено от машини, приложими в няколко сектора. Борис Генчев, бранд мениджър в Тайтън Машинъри, отведе екипа на Трактор.БГ на обиколка.


Първата машина, на която се спря експертът е CASE CE 695 ST. Това е комбиниран багер-товарач с четири еднакви гуми, с по-добра проходимост и система 4х4х4, което позволява преминаване и излизане през труднодостъпни местности.


“Това, което искам да ви покажа е предната стрела, която е наречена Tool Carrier от Case CE. Това е система, която позволява по-голяма товароподемност при товарене и разтоварване. Багерите на Case CE са оборудвани с отваряема кофа, която позволява по-лесно разтоварване на ппо-големи височини. Съответно и загребване на материали при почистване на терени. Тази опция е доста удобна в земеделието, когато се отиде за почистване на терен и след изкореняване и отстраняване на растителността, багеристът има нужда да натовари всичко и да бъде извозено. Става много лесно – кофата се отваря, загребва се, затваря се и се изхвърля“, разказа Борис Генчев, бранд мениджър в Тайтън Машинъри България.


Машината е оборудвана с 3,4 Common Rail двигател – разработен и доказан в годините. Мощността на багера е 110 к.с, което позволява да захрани както товарачната, така и багерната уредба на машината, и респективно да се справи с всяка една трудност на терена. 


„Заповядайте да ви покажа кабината на Case CE, с която ние се гордеем много. Като една от всичките кабини на Case CE, ние се стремим да вложим максимален комфорт и удобство за операторите, защото това са хората, които прекарват най-дълго време в машините. 
Кабината на комбинирания багер-товарач е направена с максимална видимост при товаро-разтоварни дейности. Целта е всеки един оператор – професионален или не, да вижда достатъчно добре какво се вижда отпред пред машината. При този габарит машини всеки един сантиметър добра видимост е от голямо значение“, обясни експертът.


Моделът е оборудван с джойстиково управление за предната кофа. Това много улеснява работата на оператора, защото той с лекота едновременно управлява машината и в същото време използва предната кофа за товарене или разтоварване .


„Следващият модел, с който ще ви запозная е челен товарач на Case CE 821G. Машината е снабдена с 6,7 л. двигател, който е без клапан за отработени газове, само със система AdBlue, без филтър за твърди частици DPF. За по-запознатите това означава намаляване експлоатационните разходи и понижаване на себестойността на крайния продукт“, категоричен е Генчев.


Тази машина е оборудвана с 3,5 л. кофа, която е за тежки материали. По желание на клиентите може да бъде поставена кофа за леки материали, която да достигне до 6 кубика.

Товароподемността на Case CE 821G позволява работа в големи зърнобази, с изключителна продуктивност.

Кабината на машината, разположена на четири тампона, дава ненадмината видимост на операторите, тишина и комфорт.


„След като седнем и нагласим нашия волан в удобна позиция за работа, искам да ви покажа как Case CE управлява своята кофа – единствено и само, благодарение на джойстика. Имаме ергономична подложка за ръката, която дава две опции. Едната е за работа с цяла ръка, при повишаване на градуса, имате възможност за работа с джойстика и отгоре. Това определено ще улесни оператора при дългите часове работа. 
Целият пулт за управление на машината е съсредоточен в този правоъгълник. Той е на леснодостъпно място и позволява  бързо регулиране на позициите на разтоварване и на товарене на кофата.
Машината е снабдена с цветен тъч скрийн дисплей, който показва абсолютно цялата информация, която е необходима на оператора за проследяване на температури, среден разход и съставяне на средна разходна норма при килограм продукция“, разказа бранд мениджърът.


Четвъртата машина пък е приложима основно в животновъдни ферми.

Case CE SR130 обещава удобство, стабилност и здравина.


„Следващата машина, с която искам да ви запозная е от серията мини челни товарачи на Case. Това са машини, които са подходящи в стопанства, където се отглеждат животни – кози, крави, свине. Машините са малки, влизат в тесни пространства. Имат възможност да почистват, товарят и изнасят материалите, които не са необходими в процеса на работа“, каза Борис Генчев.


Машината е универсална, като разполага с възможност за монтаж на всякакъв вид инструмент, съобразен с ежедневната работа на операторите и нуждите на стопанството.

 

Повече информация за CASE CЕ може да получите от Тайтън Машинъри България на titanmachinery.bg, както и на телефон *4040