Стойкови Универс ООД заслужено получи доверието на италианската компания MC Electronics да представлява продуктовата гама на фирмата на българския пазар. Акцент ще са системите за дооборудване на инвентар – системи за хидравличен контрол на щангата и контрол на приложната нормата при пръскачките, поддържане на нормата на прилагане и управление на шибъра при торачките, както и системите за контрол и следене на сеитбата, които работят в комбинация със сензори за запушване на изсяващия апарат.
 
„Ще се постараем да утвърдим системите за дооборудване на инвентар на българския пазар като високотехнологичен, качествен и надежден продукт“, подчерта управителят на Стойкови Универс ООД, г-н Стойков, като добави, че премиерата на новите модели на MC Electronics ще се състои по време на БАТА АГРО от 30 август до 3 септември в Стара Загора.
 
MC Electronics разполага с над 35 години опит в предлагането на широка гама от електронно оборудване за селскостопански машини – от оборудване за машини за сеитба до оборудване за машини за жътвата. Команията е специализирана в производство на електронни системи за селскостопански машини от 1981 година. MC Electronics е доверен партньор на много от големите производители на селскостопанска техника – Kverneland, Gaspardo, Laverda, Kuhn, Rauch, Caffini, AGCO и др.
 
Ето и системите, които ще бъдат презентирани на БАТА АГРО 2016 г.:
 
Hydra 590 – система за контрол на пръскачка
 
Новата система за контрол на пръскането от MC Electronics предоставя голяма гъвкавост и прецизност в управлението на пръскачката. Системата MC Electronics Hydra 590 BN разполага с 5.7” инчов дисплей и е проектирана за навесни, прикачни или самоходни пръскачки с до 9 секции. Конзолата позволява следене и контрол на различни параметри - пускане и спиране на пръскането с един бутон, автоматично поддържане на нормата независимо от промяната на скоростта, ръчно управление на нормата, отваряне и затваряне на секциите на пръскачката, хидравлично управление на щангата и др.
 
 
Виртуалният терминал Hydra 590BN за щангови пръскачки може да бъде комбиниран с GPS устройства на различни производители. При получаване на информация от GPS приемник, системата изчислява покритата площ и автоматично включва и изключва секции от щангата, за да се избегне презастъпване на пръскането, като по този начин се предотратява възможността от предозиране на пръскането и нанасяне на вреди по растението.
 
 
MCK 2000 - компютър за управление на дискови торачки
 
Моделът MC ELectronics МCК 2000 е компютър подходящ за двудискови навесни и прикачни торачки. Използва се за прилагане на желана норма (задава се в Kg/ha) независимо от промяната на скоростта на машината. Поддържането на нормата се постига чрез използване на два електрически актуатора, които регулират отвора на шибъра по време на работа.
 
 
Освен контрола на шибърите, системата предоставя възможност за следене на въртенето на дисковете, чрез поставяне на датчкик на силоотводния вал (опция) и съответно да сигнализира при неизправност. Този компютър предлага автоматичен и ръчен режим на работа, позволява ви да следите хектарите обработена площ, количеството използван продукт, а също така и алармира при оставащо малко количество на тор в бункера.
 
 
MCK 12000 - дисплей за мониторинг на прецизна сеитба
 
MC Electronics МCK 12000 e проектиран като ефективен и опростен дисплей за следене на изсяването при сеитбата. Мониторът за следене на изсяването MCK 12000 стана много популярен сред фермерите, благодарение на лесното си програмиране. Моделът е подходящ за сеялки с максимум 12 реда на засяване. Възможното е да използвате този монитор и за изчисляване на хектари или брояч на метри при използване на друг инвентар.
 
 
MCK 12000 предоставя всички нужни параметри, за да извършите прецизна сеитба при всякакви типове почви и условия. Този монитор е оборудван с модерна система за следене на изсяването, която може значително да подобри качеството на сеитбата.
MCK 12000 e oпростен, универсален и прецизен дисплей за мониторинг, който гарантира пълен контрол върху сеитбените операции, предоставяйки всички нужни функции, които са необходими, за да бъде един надежден асистент на полето.
 
Стойкови Универс ООД е успешен дългогодишен официален представител на навигационните системи на Topcon, трактори и инвентар Kubota, пръскачки Lusna и торачки Donder. Стойкови Универс ООД предлага цялостно преоборудване на пръскачки и торачки.
 
Повече информация за пълното портфолио с продукти и услуги, предлагани от Стойкови Универс, може да намерите на интернет страницата на фирмата или на тел: 052 98 38 58; 0888 990 177; 0882 999 855