Според нас оставки трябва да се подадат от ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Каква превенция направиха те? Това е срамота. Това каза за Фермер.БГ Албена Симеонова, председател на Българска асоциация Биопродукти (БАБ). Тя заяви, че организацията категорично е против освобождаването от пост на Георги Праматаров и Цветан Димитров. 
 
 
„Това са експерти. Това са хора, които 10 години ги обучават имат опит и изведнъж да бъдат махнати. Те не са политически лица“, каза Симеонова и припомни, че има биопроизводители, чийто стада също са умъртвени и настоява за по-високи суми на обезщетение за тях. 
 
„Ще му дадат 300 лв. и той какво ще прави? Едно животно в биологично направление е с петдесетина лева по-скъпо, но откъде ще бъде взето? Това е един ужас“, коментира председателят на БАБ. 
 
Тя е категорична, че отговорността за ситуацията трябва да се търси от служителите на БАБХ.
„Вместо да си гледат работата, да харчат дадените им пари за превенция по предназначение, да правят всичко възможно, чуят ли, че идва зараза, веднага да затворят границите и да се започне дезинфекция, какво направиха те?“, посочи Симеонова. 
Тя обърна внимание и на друг изпъкнал елемент от протестите през тези дни и най-вече по време на вчерашната акция пред министерския съвет – политизирането на проблема. 
 
„Кой позволи тези въпроси да се политизират и тези хора да идват на протеста? Нищо политическо няма в тези протести. Това е грозна история“, коментира биопроизводителят.