Странна история разследва полицията в Бяла Слатина. В местното полицейско управление е получен сигнал, че някой е прокопал цял ров напряко на земен път в землището на село Галиче така че част от земеделските стопани не могат да стигнат по никакъв начин до масивите, които обработват.

Гласувайте: Как оценявате преговорите за кабинет на тема “Земеделие”?

„Прокопаването е направено в местността „Лъга” от дигата на язовира до място с непроходими храсталаци. Затова стопаните, които обработват земи оттатък прокопаното няма как да минат по пътя, който иначе не е частна собственост, а е общински. Все пак няма как да минат през водата на язовира, както и през трънаците”, обясни кметът на населеното място Страхил Стоянов.

По този път според него почти целогодишно минават машините на поне двама от местните фермери. Случилото се изглежда почти абсурдно на местните хора и те не могат да си обяснят какви биха могли да бъдат конкретните подбуди за нещо подобно.

„Полицията към момента уточнява кой е извършителят и като го намерят, ще стане ясно какви са подбудите му да направи това”, уточни още Стоянов.

По случая е образувано досъдебно производство.