Добиването на вино е бавен и прецизен процес, скрит в мистерия още от древността. Той започва с избора на добре узрялото грозде и завършва с бутилирането и отлежаването на т.нар. „Напитка на боговете“. За да се стигне до този последен етап обаче, виното трябва да премине през различни етапи на обработка, за които е необходимо качествено оборудване. 
 
Маркучите и мястото им в процеса на винопроизводство
 
Маркучите за вино взимат участие от етапите на преработка, през прехвърлянето и транспортирането, до финалното бутилиране. Изборът на качествени маркучи е изключително важен, тъй като те са предпоставка за отличното качество на напитката. 
 
Какво трябва да знаем за PVC маркучите, тип Wine?
 
Винарските маркучи тип Wine, предлагани от фирма Стабил Агро Трейд ЕООД са изработени от устойчив нетоксичен PVC материал, благодарение на който, алкохолната смес не променя вкусовите си и цветови качества. Стените на маркуча са подсилени с твърда PVC  спирала, което е предпоставка за по-дългия експлоатационен период, включително и при производства изискващи по-високо налягане за готовата продукция.
 
Стабил Агро Трейд предлага серия винени маркучи 022NP, предназначени за тежък режим на работа
 
022NP работи при температура от -5 до +60 С. Този тип PVC маркучи намират, също така и широко приложение не само във винопроизводството, но и за пренос на слабо алкохолни напитки до 28% алкохол, вода, сокове и други хранителни смеси.
 
Винени маркучи серия 501N са подходящи за пренос на течна вода и гранули
 
501N от своя страна е изработен от нетоксичен PVC материал, стените му са подсилени със стоманена спирала, гладка външна и вътрешна повърхност. 
 
Изпитано качество за отлично вино
 
Wine маркучите на Стабил Агро Трейд отговарят на всички стандарти и са в пълно съответствие с европейските изисквания за качество на хранителните продукти - UNI EN ISO 1307 : 2008. Изработени са с формула, свободна от „Фталати“, което отхвърля възможността, напитката да промени своите качества.