Националната програма за обучения на тема "Бизнес работилница за местни храни", част от проекта „LocalFood.bg - инкубатор за стартиращи микро бизнеси в областта на храните и катализатор за промяна ще се проведе в 6 областни града на страната. Проектът има за цел да подпомогне развитието на най-малките бизнеси за местни храни, както и да запознае медиите и институциите с техните нужди и затруднения, с техния голям потенциал.
 
Включвайки се в проекта, ще имате възможността да стартирате своя бизнес за занаятчийски местни храни и да развиете оригиналните си идеи с експертната подкрепа на нашия екип. Чрез мрежата ще ползвате безплатни ресурси като юридически, технологични, маркетингови и комуникационни консултации; документация за стартиране и развитие на бизнес; ще можете сами да изработвате етикети; ще имате връзка с други производители и експерти в областта на местните храни; ще популяризираме Вашите първи стъпки. Затрудненията и успеваемостта на участниците в проекта ще бъдат измервани чрез периодични онлайн анкети.
 
Вече приключиха срещите във Варна и Бургас. Събитието се радваше на огромен интерес от земеделци, имащи идеи как да стартират своя микробизнес. Утре предприемачи от великотърновския регион, ще имат възможността да се възползват от идеите и опита, които специалистите ще споделят в рамките на форума. Срещата ще започне от 9 часа, в хотел Болярски, Велико Търново.
 
ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО
 
От 8:30 до 9:00 – Регистрация
 
Тема 1 – „Първи стъпки в легализацията на стартиращи микро бизнеси в областта на земеделието и храните” – лектор Ивана Мурджева, юридически експерт, участник в работни групи на МЗХ по въпросите за малките производители;
 
Тема 2 – „Видове хранителни обекти. Стъпки към тяхната регистрация. Етикетиране на хранителни продукти” – лектор Вяра Вягова, специалист по контрол и качеството на храните;
 
Тема 3 – „Продуктово представяне и достъп до пазара” - лектор Гергана Кабаиванова, експерт по продуктов маркетинг, дизайн и фермерски пазари 
 
От 12:30 до 13:00 - Обедна почивка на блок маса с фермерски кетъринг
 
Тема 4 – „Микро предприемачество и финанси за стартиране на бизнес” – лектори Теодора Иванова и Елеонора Карнаса от "Фабрика 360", експерти по социално предприемачество и финанси за стартиране на бизнес. Обучението включва и практическа част.
 
От 16:00 до 17:00 - Представяне на успешен модел за местно занаятчийско предприемачество и дискусионна част с фасилитатор Весела Николаева, експерт по комуникации, дългогодишен журналист в "Дневник", "Капитал" и "Бакхус", главен редактор на регионалното издание Severozapazenabg.com
 
ПРЕДСТОЯЩИ ГРАДОВЕ И ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ 
 
Пловдив - https://goo.gl/UtclJQ
14 юли в Дом на културата
"Борис Христов"
(записване до 10 юли)
 
София - https://goo.gl/NSgyDQ
20 юли в Есенс Център
(записване до 10 юли)
 
Видин - 
22 юли във Феникс Кафе
 
УЧАСТИЕТО Е БЕЗПЛАТНО
Местата са ограничени и следващо обучение предстои през 2017 година.
 
РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ - https://goo.gl/QYzxAy
 
Проектът „LocalFood.bg - инкубатор за стартиращи микро бизнеси в областта на храните и катализатор за промяна” се осъществява с подкрепата на "Фондация Америка за България".
 
Очаквайте подробности от събитието по-късно във Фермер.БГ!