Среща на върха с едни от най-добрите експерти в животновъдството ще се проведе в рамките на изложението Sommet de l'Elevage, което тази година е още по-голямо, по-дълго и по-дигитално от преди.

Подмярка 5.1 за биосигурност стартира отново

За своята 30-а годишнина европейското изложение, което по традиция се провежда във френския град Клермон-Феран, събира водещи експерти по развъждане. Това уточниха организаторите на проявата по време на официалната пресконференция за събитието, на която Агри.БГ също присъства.

Вдъхновени от успеха на събитието в предишните издания, стените на Grande Halle d'Auvergne ще останат празни за това издание. Зала 1 става твърде тясна за тазгодишното събитие, което събра 97 550 изложители и посетители през 2019 г. За сметка на това организаторите ще разширят парка в изложбения център, като ще го превърнат в зала 2 през лятото.

„Изключително модерен и светъл дизайн на изложението за всички присъстващи“ - по този начин Фабрис Бертон, генерален директор на изложението, определи предстоящата проява. По думите му изложителите ще се разположат на площ от 10 000 кв.м, както и в две нови конферентни зали. Обновяването струва 20 млн. евро - сума, финансирана от региона Оверн-Рона-Алпи във Франция и групата GL Events.

Друга новост, която ще направи възможно разпръскването на трафика за събитието, е удължаването на изданието до четири, а не три дни. Срещата на високо равнище ще се проведе от 5 до 8 октомври включително.

Юбилейното издание е също синоним на цифровизацията. Уеб платформа, придружена от ново мобилно приложение, ще помогне за оптимизиране на подготовката на мероприятието; ще свърже посетители и изложители през цялата година; ще предостави актуална информация на участниците (програма, места за настаняване, информация за конференции, състезания и др.).

Въпреки оптимизма на организаторите все още е възможно изложението да бъде отменено заради COVID-19. Въпреки това Фабрис Бертон е категоричен:

„Всички суми за участие ще бъдат възстановени на изложителите, ако това се случи“. Затова и той приканва специалистите по развъждане да не се притесняват, да се регистрират и да побързат да запазят своето място в изложението от тази сряда, 3 февруари, в онлайн платформата на събитието.