В рамките на изложението Фермер Експо Раковски 2018, което ще се проведе на 13 октомври, презентация на средновековна кухня и занаяти  под надслов „На гости на един болярски дом"  ще направи  магистър-културологът Петя Крушева. 
 
 
Представянето  на средновековната кухня ще бъде с  няколко ястия от исторически рецепти, които ще очертаят представите за менюто и начина на хранене на различните социални слоеве: селски ечемичен хляб и имперски хляб с подправки, обредна баница за плодородие и латински специалитет от домашно козе сирене, характерни за Пловдивския регион. Всички те носят вкуса на средновековната кулинарна естетика и ще могат да се дегустират на място. Посетителите също така ще могат да дегустират ликьор от маслодайни рози и петмез.
 
 
Акцентът е отношението на средновековния човек към храната – кое е смятал за грешно, кое за вкусно; какви са били хранителните му навици, какво е останало днес и какво е забравено в кулинарната ни култура и вкусове, какво можем да върнем в ежедневието ни. В презентацията участва цялата експозиция от съдове, покривки и допълнителен инвентар, който е автентичен или реконструиран според запазени образци, в присъствието на домакините с характерно облекло и накити от началото на  XIVв., възстановени по стенописи от църквата в Долна Каменица. 
 
Изложението Фермер Експо Раковски 2018, на което Фермер.БГ е медиен партньор,  ще демонстрира разнообразието от занаяти и обичаи –куклите от царевична шума, сувенири от вълна, ароматни килимчета от билки и цветя, ножове, керамика, пафти, колани и аксесоари за Български народни носии, чанове, хлопки и др.