Полицаите в град Етрополе на два пъти са осуетили разпространението на месо с неясен произход вчера, 5 август, стана ясно от бюлетина на Софийската областна дирекция на МВР.

Конфискуваха половин тон нелегално агнешко

Малко преди обяд униформените са проверили транжорна в града, където са установили незаконно съхраняване и търговия с животински продукти.

В проверката са участвали и служители на Агенцията по храните. На място те са открили 88 кг месо и 12 кг кайма без документи. Нелегалното трупно месо е конфискувано, а собственикът на обекта отнася акт за нарушение.

Няколко часа по-късно, отново в Етрополе, патрулка на полицията спира за проверка товарен автомобил. Откриват, че шофьорът е местен жител –  техен стар познайник с богато криминално минало. Откритието на служителите на реда този път е доста по-внушително – 400 кг трупно месо.

Проверката показва, че нелегалното месо е от едри преживни животни. Шофьорът е отведен в районното управление за денонощие, а ветеринарните власти му налагат акт. Месото е иззето и транспортирано за изгаряне в екарисаж.