Министерството на земеделието и храните въвежда възможността очертаването в рамките на физическите блокове в ИСАК да може да бъде визуализирано от всеки ползвател, който заявява площи за подпомагане на валидно правно основание в същия физически блок. Това каза заместник министър Васил Грудев на пресконференция за новостите в директните плащания от 2015 година. Индикацията за наличие на застъпване при очертаване на площите ще се прилага от Кампания  2015.
 
Така според министерството ще се реши проблемът с двойнозастъпените площи, които се получават, защото бенефициентите до сега чертаеха без да знаят какво е заявено. Предоставянето на картата е необходимо тъй като от март 2015 г. ще трябва да се изпълняват новите ангажименти (диверсификация на културите, наличие на 5% ЕНП), изискващи максимално прецизно посочване на площта.   

Сред новите правила за Кампанията по директни плащания 2015 зам.-министър Васил Грудев припомни, че подпомагането ще става на база правно основание за позлването на земята. Регистрацията на правните основания може да се прави в общинските земеделски служби и по време на кампанията, която започва от 1 март и ще продължи до 9 юни 2015 г..

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!