Как работи роботизирана система за доене на млечни крави, може да видите в онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Добрич, и кравеферма Рогови - село Котленци.

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на министър Иван Иванов и екипа му?

Събитието е планирано за 18 юли, понеделник, от 14:30 до 15:30 часа в платформата Zoom. Системата в действие ще бъде показана чрез предварително заснето видео във ферма Рогови. 

“Ще се запознаете с предимствата на метода за доене на крави с роботизирана система - технология, която става все по-разпространена в семейните ферми в България, съобщават организаторите.

Системата облекчава труда на фермера и е съобразена с нуждите на животните, като се извършва трикратно или четирикратно издояване в денонощието. Тя е създадена така, че роботът да допринася за хуманното отношение към животните

Видеото ще предостави информация и за историята, развитието и настоящото състояние на стопанството.

По време на втората част на семинара участниците ще бъдат информирани за очакваните прием и условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Ако желаете да участвате, може да го направите безплатно чрез предварителна регистрация.

Линк за регистрация: https://forms.gle/VbyXm2EhoBvn9Wa9A
Линк за достъп: https://us06web.zoom.us/j/81438677213
ID за семинара: 814 3867 7213

Поканата и програмата за събитието може да видите тук.