ВИДЕО от награждаването на Еврофермер и Евробизнесдама 2008 / автор EBF /

* очаквайте скоро пълен 15 мин. репортаж

награди Еврофермер 2008

 

На официална церемония в края на миналата седмица в София, бяха връчени ежегодините награди на списание Агробизнесът - Еврофермер 2008 и Евробизнесдама 2008.

 

За „Еврофермер 2008” бе избран Виктор Скравенски, управител на плевенската фирма „Биотекс” ЕООД. Призът за „Евробизнес дама 2008” получи Силвия Руссо, земеделски производител Пазарджик.

 

Вярвам, че превърналото се в традиция връчване на отличията „Евробизнес дама” и „Еврофермер” ще бъде стимул за развитието на много млади българи, които са направили професионалния си избор в областта на земеделието каза министър Цветанов, който беше официален гост на събитието и призова всеки земеделски производител да ориентира своята дейност в съответствие с предизвикателствата на новите изисквания в рамките на Общата селскостопанска политика. На церемонията по награждаването присъства и Председателят на Асоциацията на земеделските производители в България, Ивайло Тодоров, който изрази пожелението си фермерите да се събират не само на протести, но и на хубави събития.

 

За почетното звание на списание „Агробизнесът” вече осем години се състезават производители, работеща в областта на земеделието и хранителната промишленост. Номинирането на кандидатите за „Еврофермер на годината” се прави чрез журналистически материали, а читателят избра кой да бъде удостоен с наградата.

 

Предходната награда - Еврофермер 2007 бе спечелена от Божидар Митов, собственик на зърнопроизводителната фирма в Търговище „Агроелит”. Фирмата на Божидар Митов обработва 90 хил.дка земя в общините Търговище, Разград и Шумен и разполага с най-модерния парк селскостопански машини.