Мъж и жена от Хасково са задържани от служители на Икономическа полиция за незаконно производство и съхранение на препарати за растителна защита, съобщиха от областната дирекция на МВР, предаде БТА.

Черешите в Кюстендилско: Забавена кампания и сигнали за поражения

На 18 май, при специална акция на полицаите е извършен обиск на имот в село Гарваново, стопанисван от съпрузите на около 60-годишна възраст.  В помещенията са били намерени 190 пластмасови бутилки от по литър с препарат за растителна защита, празни бутилки и капачки за тях, етикети и съоръжения за пълнене и запечатване на бутилките

“В 100-литров пластмасов бидон, свързан в система за пълнене на бутилки, е била установена 90 литра кафеникава течност с мирис на ацетон и други химически вещества”, уточняват властите.

В хода на проверката в съседно помещение полицаите са намерили и 486 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки и 10 парфюма, за които собствениците им не са представили документ за произход. 

Препаратите и текстилните артикули са предадени с протокол на разследващите. Възрастната двойка е задържана и е образувано досъдебно производство.