Семинар, специално посветен на жените в агросектора, ще се състои в Икономическия университет във Варна на 8 октомври. Можете да присъствате на място или да се присъедините онлайн.

Червеният пипер е кът, а цената му расте

Информационното събитие “Жените в агрохранителния сектор – инвестиция в бъдещето” е организирано в полза на нежната половинка, желаеща да се развива в селското стопанство. То ще се проведе от 14:00 часа в зала 320 на ИУ- Варна, както и онлайн в платформа Google meet.

Организатор на събитието е Регионална агенция за предприемачество и иновации - Варна (РАПИВ), съдействаща организация на Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food за изпълнение на програмата „Участие на жени в производството на селскостопански храни” 2021, за България (EWA Bulgaria 2021). 

"Основната цел на програмата е да се подобрят предприемаческите умения на жени, които искат да стартират собствен бизнес в начална фаза на развитие в агрохранителния сектор", съобщават организаторите.

Дамите ще се запознаят с различни възможности и инициативи за подкрепа на жени предприемачи в тази област. На събитието ще бъдат представени теми с примери за бизнес средата за развитие на аграрното предприемачество у нас и европейските средства за агроиновации. Участниците ще научат и за възможностите за участие в инициативи и програми на Innovation Starter. В края на програмата успешни жени предприемачи в сектора на агрохраните ще споделят своя опит. 

Участието в събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация Регистрационна форма. Програма на събитието може да намерите тук.