От 14 до 17 май руските фирми за производство на селскостопанска техника ще бъдат представени на селскостопанския панаир БАТА АГРО 2019 в рамките на специална изложба.
 
Тя е организирана от Руския експортен център (РЕЦ), оператор на Сдружение „Росспецмаш" с подкрепата на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.
 
Изложението БАТА АГРО се провежда ежегодно през месец май на бившето летище на град Стара Загора и е най-голямото събитие за селскостопанска техника в България. 
 
 
Организаторите очакват форумът да бъде посетен от хиляди посетители - фермери, бизнесмени, както и представители на земеделски институции. Над 200 компании ще донесат нови технологии, автомобили и услуги на посетители от цял свят. 
Възможностите и постиженията на руските строители на селскостопанска техника ще бъдат представени от известни компании Мелинвест, Краснокамски РМЗ, Пегас-Агро, Ромакс, Велес, Радиозавод, Омско експериментално съоръжение, Трактор и Южно Уралско тегло.
 
Съвместният щанд ще покаже на посетителите нови и утвърдени модели на съвременна техника и селскостопанска техника: брани, сеялки, балопреси и друго оборудване.
 
Гостите на руския павилион ще видят уникалната за европейския пазар самоходната пръскачка-разпръсквач „Mist 2m" от Pegas Agro, която има висока производителност, а освен това е достъпна за купуване. Допълнителен позитив на машината е, че не е трудна за експлоатация. 
 
Компанията Romax ще покаже на българските фермери мобилна машина за почистване на зърно Alfa MGC, оборудвана с уникална система за товарене и разтоварване. С помощта на конвейер тя сама зарежда  културите от полето в приемното отделение, почиства и разтоварва вече изчистеното от ненужвото зърно.
 
Посетителите на щанда ще се запознаят с два популярни модела дискови брани от Велес. Отличителните характеристики на дисковата брана са висока производителност и висока скорост на обработка на почвата. Според представители на компанията, уникалното оборудване веднага ще намери своите купувач на изложението.
 
Руският производител на минитрактори, компанията Трактор, ще покаже на посетителите на  БАТА АГРО най-популярния модел, който отговаря на най-високите стандарти на европейското ниво. 
 
Гостите на изложението ще могат да се запознаят с работата и устройството на тази машина, както и да получат информация за конкретния модел, а също и за цялата гама от машини, произвеждани от предприятието.
 
Изложбата на руските производители ще бъде разположена на откритата площ, щанд номер С2-9.