Дни преди официалния старт на активния сезон на противоградовата защита на територията на страната (25 април),  повече от половината служители на Агенцията за борба с градушките от полигоните в Голям чардак и Поповица, обявиха гражданско неподчинение тази сутрин.
[news]
Хората не са съгласни с условията на труд и с предстоящите съкращения на и без това недостигащия персонал, съобщи пред радио Пловдив синдикалният лидер на КНСБ Евгени Иванов.  
 
Служителите настояват и да се актуализират възнагражденията им, които в момента са в размера на минималната работна заплата. 
 
Фермер.БГ припомня, че преди 10 дни на среща между НАЗ и зам. министър Цветан Димитров, от МЗХ увериха че няма да има съкращения в структурата на Агенцията до края на активния сезон. 
 
Земеделските площи, които са обект на противоградова защита, ще бъдат увеличени. Целта е да покрием цялата територия, за да дадем сигурност на земеделските производители в страната. В края на активния сезон промените ще станат факт“, поясни Димитров и допълни, че през месец май ще се проведе обществено обсъждане по подготвяните промени.