След оставката на земеделският министър Румен Порожанов безспорно ще има сътресение в управлението на сектора или поне в административните структури на министерството.
 
 
Зам.-министърът на земеделието д-р Янко Иванов заяви това в отговор на журналистически въпроси след откриването на традиционното изложение БАТА АГРО 2019, което отвори врати тази сутрин в Стара Загора.
 

Запитан кой е най-вероятният приемник на поста на Румен Порожанов зам.-министърът отговори: „Не мога да ви кажа.“

 
С оставката на министъра се засилват тревогите дали обявеното от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) намерение за удължаване на срока за подаване на заявления за Кампания 2019 по директните плащания с една седмица – до 22 май тази година, ще стане реалност.
 
Въпросът „Кой ще подпише удължаването на срока?“ остана без отговор.
 
„Хайде да изчакате първо да се види кой ще поеме функциите, за да видим как ще се разпределят задачите и всяко нещо ще си дойде на мястото. Не мога да ви кажа в момента. Не съм подготвен за такъв отговор“, обясни д-р Янко Иванов.
 
Той обобщи, че работата продължава, а сътресение безспорно ще има поне в административните структури на министерството.
Зам-министърът даде откровен отговор на въпроса дали се притеснява за своя пост.
 
„Задавате доста неудобен въпрос. Как мога да знам? Аз съм един от екипа. Има си наш работодател и той решава“, каза Янко Иванов. Както е известно, зам.-министрите се назначават със заповед на премиера.