Работниците в една ферма бяха приятно изненадани от интелигентността на една от овцете. Тя успява да отвори заграждението на няколко пъти, преди да бъде разкрита, пише Good News Network. 

Осинови овца: виртуална платформа създава нови източници на доход

Действието се развива във фермерския център Whitehouse Farm в Морпет, Великобритания. Луси, овца на една година, съжителства с други две овце.
След като работниците на няколко пъти откриват животните извън обора, те се усъмняват да става дума за човешка грешка. 

За да разбулят мистерията, е инсталирана скрита камера. Изненадата е голяма, когато на кадрите се вижда как Луси успешно отваря заграждението

На видеото по-долу се вижда как овцата пъха главата си през дървената ограда и след това плъзга резето, като използва устата си. След това ловката черно-бяла овца придърпва портата навътре, за да я отвори. След няколко секунди Луси и нейните съквартиранти са вече навън, за да изследват фермата. 



На кадрите дори може да забележите как овцата се оглежда за свидетели. Тя поглежда наляво и надясно, преди да отключи кошарата и да избяга.
Whitehouse Farm публикува видеото на страницата си във Facebook. То бързо доби голяма популярност, достигайки десетки хиляди гледания и споделяния за кратко време. Мнозина са изумени колко интелигентен е планът за бягство на Луси.

Най-интересното е, че овцата сякаш знае, че трябва да отвори вратата навътре, казва потребител. 

А казват, че овцете са глупави! - шегува се друг. 





ВИЖТЕ ОЩЕ:

Дамите в селското стопанство: Добре дошли в света на фермерките в TikTok!

Селските рокери пощуриха социалните мрежи с нова песен

Агрофитнес - какво представлява и за кого е предназначен?