От няколко дни японска вендинг машина Wagyu продава пържоли от мраморно говеждо месо Вагу. Тя е поставена пред ферма, намираща се близо до град Тойота, префектура Айти, и позволява на желаещите да закупят от любимия си продукт по всяко време на денонощието, информира kiosksoft.ru.

Крави Джерсей съжителстват с Българска мурра в Розовата долина

Първоначално фермата продавала месо във магазина си всеки вторник, но високото търсене накарало собствениците й да поставят търговски автомат. Така клиентите могат по всяко време да пазаруват.

Вендинг машината предлага месо за хамбургери на цена 23 лв., порция за печене на барбекю за 27,50 лв., тънко нарязано месо от плешка за 26 лв. и други месни предожения. Цените са малко по-високи от тези, на които месото се продава в супермаркета.

Цялата продукция е във вакуумирана опаковка и е замразена до -20 градуса по Целзий. Пържолите имат срок на годност около 3 месеца. Така потребителите може да се запасят занапред.

Почитателите на свинското месо в Япония също може да пазаруват от вендинг машини. Още през ноември свинеферма в източната част на страната инсталира такава. Устройството е на самообслужване и се намира до магазин Kondo Swine Pork в столицата на префектура Гума Маебаши. То предлага 8 вида месна продукция на цени от 11 до 300 лв., включително колбаси, бекон, пържоли и др.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Пътят от Симентал през Абърдийн и Хайланд до Вагу

Защо Вагу е най-скъпото говеждо месо?

„Вагу“: Породата, която дава най-скъпото говеждо месо в света