„…предназначено е за тебе и аз нямам какво да го правя…Аз съм никой, в случая само предавам. Това е за добро отношение, за да не изнасилваме нещата повече и то може да е регулярно”. Това са част от думите на мъж в изтекъл в публичното пространство запис, отправени към изпълнителния директор на Агенцията по храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов. В интервюта за Нова телевизия и bTV самият той потвърди достоверността на записа и обяви, че гласът е на бивш директор на Агенцията – проф. Пламен Моллов, а разговорът е свързан с лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево”.

Гласувайте: От какво ще страдат най-много фермерите при разразилата се политическа криза?

По думите на Даскалов записът е от среща, провела се на 19 януари с Моллов (понастоящем ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив), на която той му връчил папка уж с „документация” (б.р. в записа не се чува думата подкуп, говори се за документация), в която всъщност имало около 100 хил. лв. Те били за осигуряване на комфорт на фирмата "Евролаб 2011", около която се разрази скандалът с граничния контрол на вносните храни.

"Аз хванах папката само с малкия си пръст и казах, че не правя такива работи", обяви шефът на БАБХ, а на записа се чува как той отговаря: „А не, не, не..." Даскалов заяви, че след като видял парите, захвърлил папката настрани, излязъл от колата и уведомил ДАНС. Към момента стана ясно и, че Даскалов е с назначена от държавата охрана.

Затова и не искам да казвам къде съм, защото ме предупредиха, че това са опасни хора и то стана ясно след януари. Внимавам и гледам къде ходя, не закъснявам вечер”, каза той пред bTV.

Реакцията на Моллов не закъсня. В писмена позиция той определи случващото се като "фалшиви новини, политически внушения и манипулации". В същото време Пламен Моллов се появи в публичното пространство редом до бившия служебен премиер Стефан Янев, в качеството си на съучредител на партията му.

Всъщност освобождаването на Моллов от шефския пост в Агенцията по храните по предложение на Десислава Танева през 2015 г. отново бе свързано със скандал за подкуп. Случаят тогава бе с бизнесмена Аладин Харфан, който заяви, че му е искана „такса спокойствие”, която той не платил на БАБХ.