Неизвестен засега доставчик си е позволил да транспортира заклани прасета за транжиране при грубо нарушаване на санитарните изисквания за това.
 
 
Снимки, направени в центъра на Пловдив, показват животински трупове без опаковка, нахвърляни направо на пода на камион. Оттам хора във всекидневно облекло ги пренасят на ръце до близка транжорна. Всичко това се случва напук на засилените мерки срещу Африканската чума по свинете (АЧС), предприети в цялата страна.
 
Кадрите са заснети точно пред сградата на Районната прокуратура и на около 250 метра от Областната дирекция по безопасност на храните - Пловдив. Мястото е точно след площад „Съединение“ в посока към Гребния канал вдясно на светофара, разказаха пловдивчани в опит да упътят контролните органи.
 
 
Човекът, заснел нарушението, пусна снимките във Фейсбук, като за кратко събра десетки възмутени коментари. Авторът даде съгласие Фермер.БГ да публикува кадрите, само пожела името му да остане в тайна.
 
Участници в разговора споделиха, че дълго са се опитвали да подадат сигнал за нарушението в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по телефона или по електронен път. Някои отбелязаха, че нарушението се случва не за първи път – този камион доставял свинско месо по същия начин даже в летните горещини.