Около 20:30 на 13 септември в землището на село Мокреш, община Вълчедръм възникнал скандал в царевична нива, собственост на земеделски производител, съобщиха от полицията в Монтана.

85 млн. лв. допълнително за земеделие

Традиционно след прибирането на реколтата в този район на България стопаните на масивите нямат нищо против местните хора да събират останалото след комбайните. От това се възползвал 42-годишен мъж. Група деца обаче вървели след него и прибирали купчините за себе си. Мъжът им се скарал и ги изгонил, а те се върнали с родителите си. 32-годишният им баща влязъл в спор с 42-годишния местен жител, който пък извадил нож срещу него.  

„По време на скандала по-младият мъж нанесъл с дървен кол удар в областта на главата на по-възрастния, в резултат на което му причинил фрактура на черепа“, съобщи говорителят на районното пуравление в Монтана Ирен Токина.

Въпреки сериозното нараняване мъжът успял да се прибере в селото, минал през местния магазин и си отишъл вкъщи, където му станало зле.

„Впоследствие пострадалият е изпаднал в кома и е настанен в болницата в Лом с опасност за живота, където тази сутрин е починал“, уточни още Токина.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, направен е оглед и е образувано досъдебно производство. Извършени са разпити на свидетели. Намерени и иззети са веществени доказателства. 32-годишният е установен и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.