трактор CASE IHСистемата Efficient Power на CASE IH се основава на широка гама от технологии особено в управлението на трактора и контролните системи за подобряване на икономическата ефективност и продуктивността. Благодарение на Efficient Power новото управление на машините е опростено и интуитивно и в тях е заложена иновативната система за пречистване на обработените газове. Всички трактори на CASE IH над 100 к.с. ще бъдат оборудвани с технологията за селективна каталитична редукция (SCR) с цел покриване на новите изисквания за вредни емисии Tier 4. Благодарение на SCR се намалява разхода на гориво и се дава възможност на двигателя да роботи с оптималната си температура при много тежки натоварвания. Също така SCR спомага увеличаване на сервизните интервали на двигателя.

Иновативната система за пречистване на отработените газове (SCR - Селективна каталитична редукция) използвана в новите трактори на CASE IH е разработена в сътрудничество с Fiat Power Treind technologies. Тя се характеризира с висока термодинамична ефективност. Благодарение на това е възможна икономия на гориво до 10%. Тази система изпълнява изискванията на Tier 4А стандарта за емисии и намалява съществено консумацията на гориво. Отработените газове на CASE IH са сега толкова чисти, колкото входящият въздух. Благодарение на подобрения горивен процес, качествата на двигателното масло се запазват по-дълго. Като резултат се намаляват изискванията спрямо поддръжката.

Всички двигатели на новите модели трактори CASE IH съоръжени с Efficient Power имат повишена мощност. Допълнителен елемент на системата Efficient Power е автоматичното управление на производителността, свързващо двигателя, трансмисията и управляващите елементи на задвижващата линия.

CASE IH използват за първи път идентична концепция за управление на задвижването при всички трактори от 100 до 600 к.с. Централен елемент е Мултифункционалният лост от последно поколение, с който се контролират с една ръка всички важни функции.

Друга възможност от предложена от CASE IH е системата за прецизно земеделие. Тази концепция за управление дава съществено облекчение на оператора, например при дълги работни дни. Като допълнение, времето за свикване на работа със системата за прецизно земеделие е много по-кратко в сравнение с други подобни концепции за управление. Разполагайки със системата за прецизно земеделие във всички трактори, водачът използва потенциала на трактора и в същото време се намалява рискът от грешки.