Представители на синдикални организации в земеделието заедно обсъждат ефективни мерки за подобряване на социалното осигуряване в аграрния сектор. През месец май предстоят работни срещи в Букурещ и Любляна, информират от Федерацията на независимите синдикати от земеделието.

 

Поредицата от регионални срещи започна от София като част от проект, който Федерацията на независимите синдикати от земеделието изпълнява в партньорство със сродни синдикални организации от 9 европейски страни и финансовата подкрепа на Европейската комисия. Участници в работната среща са представители на синдикатите, работодателските организации и на държавни и институции в областта на социалното осигуряване от България и Македония.

 

Синдикалисти, работодатели и експерти в социалното осигуряване обсъждаха възможни мерки за подобряване на социалното осигуряване на работещите в земеделието в двете страни. Целта на дискусията е да насърчи социалните партньори в сектора да генерират нови решения и да предприемат конкретни съвместни мерки, които ще бъдат представени в заключителния етап на проекта.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!