Международното търговско изложение SIMA отваря врати след шест месеца в Париж, Франция. Събитието ще се проведе в периода 6-10 ноември 2022 г.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

Това столетно издание има за цел да позиционира SIMA като водещ панаир в селскостопанския сектор, отговарящ по възможно най-добрия начин на очакванията и тенденциите в сектора. 

SIMA през 2022: Нов ритъм за събитията

Панаирът, който обикновено се провежда на всеки две години през февруари, вече се организира на четни години през ноември. Целта е той да се впише още по-здраво в цикъла на бизнес решенията и да отговори по-добре на очакванията на изложителите и посетителите, коментират организаторите.

Търговски успех с над 100 нови изложители
200 дни преди началото на панаира 80% от щандовете вече са напълно заети. Този висок процент изпраща силен сигнал и показва големия ангажимент на експертите в индустрията за възстановяване на пазара. Друг положителен знак са новите 112 изложители като YANMAR, PETRONAS, MEGAPLAST и AGROWIN. 

SIMA TECH: Специална зона за нови технологии

В сърцето на панаира ще бъде зона, която се фокусира върху нови решения и технологии за ефективно и устойчиво земеделие: SIMA TECH. Тя се намира в зала 6 и включва:

Start-up Village е създадено в сътрудничество с La Ferme Digitale и Agri Sud-Ouest Innovation. Замислен като място за обмен и забавление, районът се счита за истински трамплин за младите компании, позволявайки им да се свързват с професионалисти в сектора.
Пространство за агророботика е създадено в сътрудничество с FIRA, 15 изложители и производители на Организирани земеделски роботи. В тази област, посветена на демонстрациите на роботиката, те представят своите иновативни решения.
Централна зона предлага работни срещи и работа в мрежа, както и кръгли маси по теми.

 

Награди за иновации
SIMA Innovation Awards се завръща. Конкурсът отличава най-иновативните решения и технологии, представени от фирми на изложението. Тази година журито се състои от близо двадесет френски и международни професионалисти, за да осигури експертен опит от всички пазари и сектори, представени в SIMA. Няколко месеца преди да бъдат обявени носителите на големите награди, 18 участници, представяващи 35 различни продукта, вече са се записали за състезанието.

Награди SIMA FARMING: В търсене на най-добрите земеделски практики в Европа

В партньорство с AXEMA и NUFFIELD Франция, SIMA организира ново състезание: SIMA Farming Awards. В него могат да участват фермери с устойчиви практики от следните държави: Белгия, Германия, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Нидерландия, Румъния и Испания. За целта те трябва да участват с устойчив процес или технология и да демонстрират постижения, които имат социално, икономическо или екологично въздействие.

Регистрацията е възможна до 26 август 2022 г., а номинираните ще бъдат обявени на 27 септември. Церемонията по награждаването ще се състои на 6 ноември след връчването на SIMA Innovation Awards.