Проблемите с доставките на фермерски храни за децата и учениците продължат, стана ясно от нови въпроси на народни представители към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в рамките на парламентарния контрол.
 
 
„Получих сигнал от директори на столични училища, че на 30 октомври са получили развалено прясно мляко с марка „Пършевица" по училищната схема. Това е много сериозен проблем, пряко свързан със здравето на децата в учебните и детски заведения“, заявява депутатът Ирена Анастасова във въпрос към министъра.
 
По думите й от други училища в София има сигнали за неспазване на часовия график на доставките от същата фирма, като обяснението било, че обектите им са твърде много.
 
Ирена Атанасова пита Румен Порожанов дали Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) разполага с информация „за подобни недопустими нарушения“ и какви мерки е предприело или ще предприеме. Народният представител настоява също министърът да съобщи в устен отговор в пленарната зала какви са санкциите за фирмите-нарушители в подобни случаи.
 
Сигнали за некачествени продукти, доставени за деца по схемата „Училищно мляко“, се получават и от други райони на страната.