Продължава напрежението по българо-гръцката граница. На граничния пункт "Промахон-Кулата“ няма промяна в обстановката , въпреки уверенията, които протестиращите гръцки фермери дадоха, че вечерта ще започнат да пропускат и товарните автомобили. До този момент няма  раздвижване в близо 15-километровата колона от чакащи  камиони.
 
Българският червен кръст (БЧК) се включва в акцията по осигуряване на храна и вода за хората, блокирани на българо-гръцката граница. Председателят на доброволческата организация Христо Григоров съобщи за БНР, че в сряда около девет часа екипите ще има в района на граничен пункт "Кулата“ , а по-късно и на  "Илинден“.  
 
С оглед информацията, че на гръцка територия също има бедстващи шофьори и пътници , Григоров поясни, че ще  поискат от гръцките гранични власти хора от БЧК да бъдат допуснати и до територията на южната ни съседка, за да осигурят храна и вода на хората. 
 
Ще бъде отправен апел и към гръцката организация на Червения кръст да се включи в акцията  в помощ на изпадналите в беда заради протестната блокада на българо-гръцката граница.