Кампания „Директно от фермата“ стартира от Националния събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 3 до 6 май 2014 г. край Петропавловския манастир между Велико Търново и Лясковец. Целта и е до трапезата на българина да стигат бързо качествени и разнообразни млечни и животински продукти директно от производителите. Със съдействието на д-р Михаел Ангерер, ръководител на Търговския отдел на Австрийското посолство, партньор в кампанията за късите доставки е BILLA България, която има 86 магазина у нас.
[news]
На събора, в периода 3-4 май  BILLA България ще има свой информационен щанд с възможност за контакти и пряко договаряне с фермерите за продажба на тяхна продукция, включително и бутикова. Тя може да бъде предлагана регионално в магазини на BILLA на  специално обозначени места.  
    
От 3 до 6 май край Петропавловския манастир ще има зона за директни продажби на продукти от овче и козе мляко и месо, конкурси за най-добро сирене и кашкавал, мини-мандри, с участието на фирми предлагащи различна селскостопанска техника. Ще бъдат представени животни от редица видове и породи, състезания по доене и стрижба на овце, по теглене на товари от коне тежковози, по майсторско обезкостяване на агнета,  демонстрации по скоростна стрижба на овце, аукцион за племенни животни и др. 

На събора на овцевъдите ще има алея нa занаятите, музейни експозиции, пленери, кулинарно шоу, фолклорни конкурси, народни борби и още много забавления и атракции. В третото издание на събитието ще се включат представители на 16 браншови организации от Европа.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!